Här på bilden ser ni huvudingridiensen i själva mixen, Frolic. Vanligta hundfoder som mängder med
karpar mumsat på redan men nu ska dom få smaka det i rund form i stället för runda med hål i :D
Receptet hitta jag på denna länk: http://www.youtube.com/watch?v=W5WbkCnqa_0
För er som inte kan tyska då innehåller receptet då: 2600gr frolic, 800gr mannagrynn, 600gr sojamjöl, 500gr majsmjöl och 40 Ägg :) sojamjöl och majsmjöl hittar ni i "nyttighetshyllan"
Jag bakade "bara" en halv/halv sats, en hel hade tagit flera timmar att rulla. Denna bakningen tog max 2 med rullning och kokning.
Man börjar enkelt med att köra den mängd frolic man ska använda i en mixer tills det blir fint mjöl så klumpfritt som det bara går, väsnas en del men vad gör man inte :D
Blanda sedan de andra torra ingredienserna i en bunke. När det är klart knäckes
den mängd ägg som ska användas i förslagsvis en murarhink.
Släng sedan i Torrmixen bland äggen. Här använder jag mig utav en slagborrmaskin med en cementblandarpinne i änden. Går fort som fan å blanda och man slipper bli trött i armen!
Sen när mixen är klar, det vill säga fast och mer eller mindre klibb fri så läggs den i en försluten plastpåse i ca 20 min för å gotta till sig :)
Sen är det läge för att göra bullar! Har själv köpt en fogspruta i aluminium som får agera "boiliegun" för att korvarna ska få rätt diameter till rullbrädan om man vill använda sig utav en sådan. Jag har rullat 20mm boilies idag, en storlek som får ses som ganska alround.
Jag använder mig av en "champinionback" att förvara boiliesen i innan den ska kokas. Dett funkar även alldeles ypperligt att förvara bullarna i när det är kokade och ska torkas.
Koka upp vatten i en stor rymlig kastrull är nästa steg. Sedan släng i en lagom mängd boilies och låt dom koka tills dom flyter upp. Släng dom sedan på en handduk för att "semi-torka" och sedan ner i trådbacken igen. Här får de ligga en stund och vila upp sig.
Sedan hoppas jag att det är sådana här man får när man mäskar med "Frollebullarna" :D
Tight lines// Linkan
Lyxig hundmat! nu får isen gärna gå upp!!! :)
SvaraRadera