Började med att slänga mina korkbollar i en bytta med vatten, detta för att boiliedegen ska fästa bättre sen när dom rullas in.
8mm korkbollar från E.S.P
Här ser ni fusionmixen, till det andra använde jag mig utav CCMoore´s ofärgade popupmix
Det som behövs för att rulla lite krokbeten är inte mkt. En Mix, ägg, en bunke att blanda i och eventuellt lite flavors och färger. I detta fallet använde jag en Mainline Fusion-mix med röd färg. Mixen bestod utav 1helt ägg vilket blir ca 30-40 beten om du rullar dom för hand i stl mellan 10-18mm.
Mkt utav grejerna behöver inte kosta dyra kosing, du kanske har det hemma redan!
Jag tänkte även rulla korkmjölskrokbeten. Det fick bli ett gammalt grytunderlägg i kork som fick sätta livet till för att detta skulle bli verklighet:) Drog ett par varv på rivjärnet sen så va den saken biff.
När du "bakat" färdigt din deg så doppar du den i korkmjölet och arbetar sedan in mjölet i degen. Provrulla sedan några boilies och släpp dom i ett glas vatten. Om betet sjunker som en sten har du i för lite och om det flyter upp som skjuten ur en kanon har du för mkt. Iden med detta är att betet ska vara så balanserat att endast vikten utav kroken ska hålla betet vid botten. Men när fisken kommer i närheten utav det för att äta ska det åka med en hiskerlig fart bak i munnen på karpen tack vara att det är nästan viktlöst, swisch!!
Blurgen in action!
Efter att korkbollarna och mjölboiliesarna fått koka 2 minuter(va noga med att hålla dessa 2 separat då det fiskas olika, förklaras när rig"skolan" kommer inom kort) va det dax för å göra åt lite utav en popup-mix som jag hade liggandes.
Eftersom jag ville ha ljusa beten denna gången så valde jag att med andreas hjälp sortera bort ägg-gulan då den annars ger färg åt mixen.
Pineapple 2ml och coconut dream 3ml fick sedan flyga i de 2 äggvitorna i bunken.
Handrullning och sedan 2 minuters kokande för dessa beten oxå.
Efter att betena kokat lägger jag ut dom på en handduk och rullar runt dom lite så att dom torkar på utsidan. Sedan förpassas dom ner i en "drybag" för att hängas på tork i ca 2 veckor så att dom är riktigt kruttorra!
För att sedan ge dom extra attraktionskraft coatas dom försiktigt med lite flavor i sin burk, bara precis så att dom blir glansiga. Upprepa processen 2-3 ggr men låt betet torka noga emellan varje gång.
Detta är slutresultatet denna gång!
Korkbollarna till höger följt utav "wafters" och sedan cocopineapple popz längst till vänster!
Så sätt nu igång att rulla krokbeten
sluta baka, börja fiska ;)
SvaraRaderaHahahaha. WORD! :P
SvaraRadera